Konkurs Gastronomiczny w Lęborku

  • DSCN3515
W dniu 19 marca 2013 roku uczniowie odbywający zajęcia praktyczne w placówce tj. Marcin Kanclerz z klasy II f technik kucharz i Dariusz Wierzchowski z  klasy II f technik kucharz brali udział w konkursie gastronomicznym,,Zastosowanie produktów regionalnych w nowoczesnej kuchni” Konkurs został zorganizowany w Lęborku pod patronatem Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku oraz Starosty Powiatu Lęborskiego.

 W/w uczniowie byli przygotowani przez nauczycieli Grażynę Włoch i Waldemara Stachowskiego .Praca uczniów i nauczycieli została doceniona przez jury. 

Dariusz Wierzchowski zdobył I miejsce za przygotowanie potrawy ,,Kaczka po Słupsku”  oraz specjalna nagrodę ufundowaną przez członka jury.

 Marcin Kanclerz otrzymał wyróżnienie za przygotowanie potrawy ,, Udko po słowińsku”

  • DSCN3497
  • DSCN3498
  • DSCN3499
  • DSCN3515
  • DSCN3516
  • DSCN3518