WARSZTATY SZKOLENIOWE W RAMACH MIEJSKIEGO PROGRAMU „MODA NA DOBRĄ ŻYWNOŚĆ"

  • 5

W dniach 19-20.04.2016 w Centrum Kształcenia Praktycznego Pracowniach Gastronomiczno- Hotelarskich w Słupsku odbyły się warsztaty szkoleniowe z produkcji zdrowych deserów. Szkolenie przeprowadziła Monika Ignaciuk – technolog z firmy „Ambasador92”oraz Jarosław Walczyk -prezes fundacji Klubu Szefów Kuchni, mecenasa sztuki kulinarnej, biorącego czynny udział w największych imprezach charytatywnych zarażając swoją pasją Szkolenie dotyczyło poznania nowoczesnych technologii produkcji oraz wykorzystania nowych produktów cukierniczych wchodzących na rynek Polski. Warsztaty organizowane są w ramach projektu „Moda na zdrową żywność”. W pierwszym dniu szkolenia uczestnikami była kadra gotująca w przedszkolach i szkołach a w drugim nauczyciele zawodu z CKP, Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 oraz z Zespołu Szkół Agrotechnicznych. Uczestnicy szkolenia stwierdzili że organizacja tego typu warsztatów jest niezbędna. W trakcie szkolenia uczestnicy zdobyli nowe umiejętności, wykazali się kreatywnością oraz wyrazili chęć „eksperymentowania” (łącząc różne przeciwstawne smaki) w trakcie produkcji deserów.

Warsztaty odbyły się dzięki współpracy z Fundacją Szefów Kuchni oraz Firmą „Ambasador92”- liderem na rynku cukierniczym, firmą z ponad dwudziestoletnią tradycją. Wszystkie desery wykonane były na bazie produktów dostarczonych przez firmę Ambasador92, cenionym dostawcą produktów do piekarni, cukierni, lodziarni oraz gastronomii. Celem firmy jest zaopatrzenie jak najszerszej rzeszy Klientów w najwyższej jakości produkty o przystępnej cenie. Gwarantując swoim odbiorcom profesjonalną i kompleksową obsługę, zapewniając stałą opiekę naszych handlowców oraz technologów. Warsztaty w CKP odbyły się w ramach działalności Akademii Pomysłów działającej przy „Ambasador92”

Efektem długofalowym, jest objęcie Centrum Kształcenia Praktycznego honorowym patronatem przez: Klub Szefów Kuchni, firmę „Ambasador92” oraz „ZT Kruszwica” W ramach patronatu odbywać się będą szkolenia dla nauczycieli, kadry gotującej oraz uczniów. Wykorzystując produkty z „Ambasador92”oraz ZT „Kruszwica”

  • 01
  • 01
  • 01a
  • 1a
  • 1b
  • 2
  • 2a
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9