Konkurs Kulinarny Puchar Regionu edycja IX
Kulinarny Puchar Regionu
9 października 2018 r. w Pracowniach Gastronomiczno-Hotelarskich Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku spotkali się najlepsi uczniowie szkół o profilu gastronomicznym, by rywalizować o Kulinarny Puchar Regionuyła to już dziewiąta edycja tego corocznego konkursu, którego celem jest popularyzacja regionalnych potraw oraz inspirowanie młodych adeptów sztuki kucharskiej do kreatywnego korzystania z tradycji. Laureatami zostali uczniowie Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie (I miejsce), Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie (II miejsce) oraz Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Słupsku (III miejsce). Wyróżniono ponadto potrawy przygotowane przez ucznia Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Słupsku oraz uczennicy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku.