Projekt "Szkoła - praca... jesteśmy gotowi!"
Lista osób zakwalifikowanych do projektu oraz lista rezerwowa
„Szkoła – praca…jesteśmy gotowi!” nr 2016-1-PL01-KA102-024413 w ramach projektu
„Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego
_
OBWIESZCZENIE
DYREKTORA CENTRUM KSZTAŁCENIA PRAKTYCZNEGO
W SŁUPSKU z dnia 03.01.2017 r.
w sprawie ogłoszenia tekstu ujednoliconego Statutu Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku Dyrektor Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku, informuje, że na podstawie art. 50 ust. 2, pkt. 1 ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. Z 2004 r., Nr 256, poz. 2572 z późn. zm.) Rada Pedagogiczna, na posiedzeniu w dn. 31.08.2016 r., Uchwałą Nr 2/2016 zatwierdziła zmiany w Statucie Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku. Z dniem wejścia w życie powyższego statutu traci moc Statut Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku uchwalony w dniu 01.09.2010r. Jednocześnie informuję, że tekst ujednolicony Statutu Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku udostępnia się do wglądu w sekretariacie oraz na stronie internetowej Centrum.
Dyrektor Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku
mgr inż. Wiesław Maruszak
Rekrutacja do projektu "Szkoła - praca... jesteśmy gotowi!"
Dokumenty do pobrania (pdf)
Oświadczenie uczestnika projektu
Konkurs Fryzjerski " Horoskop - oczami fryzjera"
08 grudnia w Centrum Kształcenia Praktycznego odbył się ogólnopolski konkurs fryzjerski . Temat przewodni to : "Horoskop oczami fryzjera " .W konkursie udział wzięła młodzież klas technikalnych z Kartuz , Rumii , Szczecinka , Koszalina i Słupska. Uczestnicy wykazali się dużą kreatywnością i zaangażowaniem.
Konkurs Hortex
W dniu 06.12.2016r. Odbyła się nowa edycja konkursu Hortex. Brali w niej udział uczniowie klasy II ck, II Dt z ZSP nr 1 oraz II Technik żywienia z ZSA. Gratuluję klasie II Dt wygranej i przejścia do dalszego etapu.
„Warsztaty kulinarne „Stawiam na Drób”
Z programu informacyjno-szkoleniowy z zakresu mięsa drobiowego, skierowanego do uczniów klas gastronomicznych pt. „Stawiam na drób” Pomysłodawcą , koordynatorem powyższego projektu jest Związek „Polskie Mięso”. Organizacja reprezentująca interesy gospodarcze zrzeszonych podmiotów działających w obrębie branży mięsnej oraz współdziałających z nią w zakresie działalności wytwórczej, handlowej i usługowej. Równocześnie Związek we współpracy z właściwymi organami oświatowymi, wspiera rozwój kształcenia zawodowego, oraz praktyczną naukę zawodu w placówkach oświatowych i zakładach pracy. Program merytorycznie wspierany jest przez „Akademię Kulinarną” Marcina Budynka.