Kulinarny Puchar Regionu - III Edycja
Uczniowie w pracowniach gastronomiczno hotelarskich wykonywali potrawy regionalne z własnych przepisów. Czas na wykonanie wynosił 180 minut.
Prace uczniów oceniała komisja, której przewodniczył Profesor Uniwersytetu Warmińsko- Mazurskiego Wacław Modzelewski . W skład komisji wchodzili restauratorzy ze Słupska, a także nauczyciele uczestników konkursu. Oceniano organizacje pracy, higienę produkcji, stopień trudności wykonywania potrawy , atrakcyjność potrawy, dekoracje i sposób podania , a także walory smakowe potrawy.
I miejsce zdobył Karol Schmidt zCKU z Łodzierzy za karkówkę po kaszubsku
II miejsce otrzymał Damian Witczak z ZSP nr 1 w Słupska za kaczkę w sosach jesiennych
III miejsce zajął Arkadiusz Bińczyk z CKU z Łodzierzy za kurczaka w potrawce
Nagrodę specjalną wręczył Prezydent Miasta Słupska Maciej Kobyliński uczniowi z ZSP z Lęborka Krzysztofowi Tesmerowi za roladę z łososia.
Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody dzięki licznym sponsorom ze Słupska tj:
Wydział Oświaty Urzędu Miejskiego w Słupsku, Biuro Promocji i Integracji Europejskiej Urzędu Miejskiego w Słupsku , Starostwo Powiatowe, Kuratorium Oświaty, KDC Pomorzanka, Interpiek, Gastima, OBI, Smaczne Jedzonko, Farutex, Agro- Handel, Rom- Trans, Piekarnia Klass, , Ceramika Słupska za co dyrekcja i nauczyciele Centrum Kształcenia Praktycznego dziękuje .
Konkurs na stałe zajął miejsce w naszej placówce z czego jesteśmy bardzo dumni ,że możemy propagować potrawy regionu pomorskiego.
Jako organizatorzy zapraszamy za rok na IV edycję konkursu gastronomicznego ,,KULINARNY PUCHAR REGIONU



















































